BLOGG

Lokal SEO med Google My Business

Publicerad den 13 apr, 2021
google my business

Många som söker efter produkter och tjänster går via kartsökningar, så se till att ha en uppdaterad Google My Business med optimerade titlar och tjänsteområde-information, fräscha bilder, rätt öppettider och adress så ert företag dyker upp på kartsökningar.

Som företagsägare eller annonsör: Se till att du inte glömmer bort Google My Business. Ju mer aktiv du är där och håller informationen uppdaterad, desto bättre rankar du i de organiska kartsökresultaten. Byter ni adress, lägger ni till tjänsteområden inom företaget, ändrar öppettider bör man se till att uppdatera sin information på Google My Business.

google my business Några av de många sakerna man kan lägga till i Google My Business

Vad kan man lägga upp för information i Google My Business?

Man kan enkelt lägga till bilder, logotyper, omslagsbilder för att ge användare en bild av sitt företag; dessa bilder samlar snabbt på sig mängder av intryck. Det går också att aktivera en chatt för att ta emot frågor från folk som söker kring ditt företag eller era tjänster som man kan svara på. Det går även att skapa tidsbegränsade erbjudandetillägg i Google My Business som dyker upp när någon söker på ert företagsnamn. Även nyheter, händelser, Covid19 information etc kan specialanpassas enbart för Google My Business vilket som sagt skickar signaler till Google (som ju alltid är väldigt angelägna om att all affärsinformation ska vara uppdaterad) att företaget är aktivt och pålitligt och som sagt kan hjälpa rankingen i organiska sökresultaten.

google my business

Har ert företag särskilda Covid-rutiner kan ni lägga upp sådan information via Google My Business.

Om allt detta verkar överväldigande bör man fokusera på att ha lagt till den mest grundläggande informationen såsom ert företags tjänsteområden, adress och öppetider samt ett par bilder. Ett bonustips är att optimera titeln på Google My Business-kontot med ett sökord som också beskriver er tjänst. Kontakta oss om ni behöver hjälp med Google My Business och SEO.